JUDr. Ing. Dušan Pekár
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)

Odkaz kandidáta voličom:

Ružinov je jedna z najlepších, osobne si myslím, že najlepšia, mestská časť Bratislavy. Najlepšia pre život v hlavnom meste. Ružinov je taký aj vďaka našej spoločnej doterajšej práci.

Záleží mi na tom, aby bol Ružinov taký aj naďalej, aby bol ešte lepší aj po novembri tohoto roka, kedy budú komunálne voľby.

Ružinovčania, lebo ma poznáte a poznáte súčasný Ružinov rozhodol som sa opätovne kandidovať na starostu našej mestskej časti.

List kandidáta predsedovi vlády a ministrovi financií Slovenskej republiky:

Kandidát ešte nezverejnil list pre predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra financií Slovenskej republiky.

Volebny program

Zastavenie hazardu a Deklarácia Zastavme hazard je to na čom sa zhodneme. Sú však aj iné dôležité veci, na ktoré nemusíme mať rovnaké názory. Názory Iniciatívy Zastavme hazard alebo Aliancie za rodinu sa nemusia zhodovať s názormi a cieľmi kandidátov vo voľbách. Je dobré o nich vedieť, aby ste mohli urobiť skutočne zodpovedné rozhodnutie pri voľbách.

Opätovne kandidujem lebo…

Zeleň a Parky

Ružinov je historicky zelenou časťou Bratislavy, majú to v názve aj mestské sídliská ako Trávniky, či Nivy. Byť zelený má svoje výhody aj nevýhody. Výhodou je športovanie a trávenie voľného času. Máme veľa parkov a areálov na športovanie. Nevýhodou je výraznejšia starostlivosť o zeleň – kosenie, orezávanie stromov, čistenie parkov.
Budem pokračovať v budovaní zeleného Ružinova. Revitalizovali sme park Andreja Hlinku, park Ostredky, park pred Paneurópskou Vysokou školou. Podporujem myšlienku vzniku RUŽINOVSKÉHO BULVÁRU od Miletičovej až po Astronomickú ulicu. K tomu nám nesmie chýbať revitalizácia Štrkoveckého jazera.

Obnovou parkov v Ružinove udržujem nielen príjemný štandard bývania pre nás Ružinovčanov, ale je to dobrá a rozumná investícia. Nehnuteľnosti v Ružinove sú nielen dobrým bývaním, ale aj dobrou investíciou. Keď sa správne staráme o kvalitu prostredia, zvyšujeme tým aj ceny bytov a domov v Ružinove.

Zásadne zmením pomery v Ružinovskom podniku verejno-prospešných služieb tak, aby bolo vždy včas pokosené, orezané a upratané.

Dobrý hospodár a Komunita

Ružinov je jedna z najbohatších mestských častí. Nielen polohou, ale aj veľkým množstvom firiem a závodov, ktoré sídlia na jeho území ako Slovnaft, SPP, Orange, Telekom a iné. Pomáhajú nám rozvíjať Ružinov. Aj vďaka nim je Ružinov zelený, s ich finančnou pomocou sme revitalizovali práve Park Andreja Hlinku za viac ako milión eur.

Ako starosta Ružinova posúvam túto spoluprácu ďalej. Tieto veľké firmy, ktoré majú veľmi dobre prepracované koncepcie spoločenskej zodpovednosti tzv. CSR, zapájame do projektov starostlivosti a zodpovednosti za svoje okolie. Tieto firmy zamestnávajú aj Ružinovčanov. Vyzývam tieto spoločnosti investovať v Ružinove. Mojou víziou je, aby mal Ružinov komunitné centrá, kde sa budú stretávať všetky generácie.

Dostupnosť a Infraštruktúra

Vedeli ste, že do mladých rodín, ktoré majú v Ružinove trvalé bydlisko a narodilo sa im dieťa, vlani mestská časť investovala takmer 57-tisíc eur? Formou príspevku pri narodení dieťaťa. Aj takýmto spôsobom sa mestská časť pod mojím vedením snaží podporovať mladé rodiny v Ružinove. Práve pre mladé rodiny sme najobľúbenejšou mestskou časťou. Máme parky na kočíkovanie, máme detské ihriská, a ak je potrebné rekonštruujeme ich. Za posledné štyri roky sme do rekonštrukcií našich základných a materských škôl investovali takmer 6 miliónov eur. Budúci rok máme naplánované rozšírenie počtu miest v materských školách o 90 miest. Mojim cieľom je, aby každý Ružinovčan mohol umiestniť do škôlky svoje dieťa v Ružinove.

V Ružinove tvoria seniori viac ako tretinu zo všetkých obyvateľov. Väčšina spoločnosti sa nie veľmi často a rada zaoberá touto skupinou. Avšak v Ružinove sa seniorov snažíme neustále zapájať do života. Mestská časť má dva domovy dôchodcov, poskytuje im príspevok na dopravu, na taxíky ak potrebujú vyšetrenia vo vzdialenejších nemocniciach. Organizujeme spoločenské podujatia, výlety, nezabúdame na ich jubileá a podporujeme ich denné centrá.

Ružinov je urbanistický zázrak s veľmi dobrou infraštruktúrou. Máme príjemné parky, ktoré dotvárajú sídliská a citlivo vystavené business zóny. Ružinov je širším centrom Bratislavy s výborným dopravným napojením, občianskou vybavenosťou a infraštruktúrou.

Voda a Plaváreň

My v Ružinove máme Štrkovecké jazero, Rohlík, Dunaj, Zlaté piesky, či kúpalisko Delfín. To čo nám ale chýba je verejná plaváreň. Myslím, že taká veľká mestská časť akou je Ružinov by mala mať vlastnú verejnú plaváreň.

Pridaj komentár

Váš komentár nebude zverejnený na stránke, ale sa odošle ako e-mail kandidátovi.